vakantiedagen-website.jpg | Meer vakantiedagen?

Algemeen

Meer vakantiedagen?

25-09-2019

Op deze manier kan het!

Je bent weer hard aan het werk en de vakantieperiode is nu echt voorbij. In onze vorige blog hebben we het gehad over de vakantieblues. Heb je hier toch een klein beetje last van? Wij helpen je graag met het plannen van nog meer vakanties in 2020. Je kunt namelijk je vakantiedagen in 2020 verdubbelen. Klinkt dat als muziek in je oren? Lees dan snel verder!

Gebruik de feestdagen
Om zoveel mogelijk profijt te hebben van je vakantiedagen, is het zaak om deze dagen strategisch in te zetten. En dat is eigenlijk vrij simpel... Je kunt namelijk gebruik maken van de verplichte vrije dagen die je in Nederland krijgt, zoals Pasen, Hemelvaartsdagen, 1e en 2e Kerstdag etc. Vraag je bijvoorbeeld 22 mei vrij, dan heb je 4 dagen achtereen vrij en kun je met gemak een lang weekend weg voor maar 1 vrije dag.

Hieronder kan je zien hoe jij in 2020 met 27 vakantiedagen 54 dagen vrij bent.


Schoolvakanties? Geen probleem
Ook wanneer je afhankelijk bent van de schoolvakanties door kinderen of je eigen werk, is het nog steeds mogelijk om je vakantiedagen te verdubbelen. Een groot deel van de schoolvakanties vindt namelijk plaatst rondom de feestdagen.  De meivakantie is dit jaar van 25 april tot en met 3 mei 2020. De adviesdata voor de tweede week is 2 mei tot en met 10 mei 2020. De meeste scholen zullen dan dus vrij zijn. Je kunt in deze periode dezelfde truc uithalen: 8 vakantiedagen betekent dan 16 dagen achter elkaar vrij. Ook rondom Kerst en Oud & Nieuw kun je je vakantiedagen strategisch inzetten. Overigens zijn de meeste scholen ook met Goede Vrijdag en de vrijdag na Hemelvaartsdag vrij. Daarnaast doen scholen ook nog aan studiedagen, vergeet deze niet te checken!

Kalender - Vakantiedagen verdubbelen rondom de schoolvakanties in 2020


Bron:
https://www.ad.nl/
www.travelhunter.nl  

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Meer vakantiedagen?
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Meer vakantiedagen?
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Meer vakantiedagen?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn