dfggfdgfdg.png | Functieprofiel EVV'er

EVV'er

De leukste functie voor jou?

bricksPageLayout: 21872
Layout slug: 23-13
Component slug: text

Wat is een evv’er?

Evv staat voor eerst verantwoordelijke verzorgende. Een evv’er is de verzorgende of verpleegkundige in het zorgteam die het zorgproces van de patiënt bewaakt.
 

Zo zorgt een evv’er er onder andere voor dat de zorg die een patiënt krijgt op elkaar afgestemd is, het aanspreekpunt is voor de patiënt en zijn of haar familie, zorgt dat het patiëntdossier op orde is en is verantwoordelijk voor het overleg tussen de zorgverleners. Om evv’er te worden moet je vaak minimaal een opleiding tot verzorgende IG of verzorgende hebben gevolgd op mbo niveau 3. Ook is vaak enige jaren ervaring belangrijk voordat je start aan de opleiding evv’er. Doorgaans duurt de opleiding een half jaar tot een jaar, waarbij je natuurlijk ook veel stage moet lopen. Als evv’er kun je op verschillende plekken aan het werk, waaronder bijvoorbeeld in de ouderenzorg of een ziekenhuis. 

Component slug: round-image-with-stripe
bricksPageLayout: 21873
Layout slug: full-width
Component slug: divider
bricksPageLayout: 21874
Layout slug: 13-23
Component slug: text

Lees meer over het functieprofiel van een evv'er

Component slug: text
bricksPageLayout: 21875
Layout slug: 5050
Component slug: text

Wat doet een evv’er?

Taken

Een evv’er is in de eerste plaats een verzorgende (IG) of verpleegkundige. De taken die bij een verzorgende (IG) of verpleegkundige horen voert een evv’er ook uit. Zo ondersteun je bij basiszorg, zoals bijvoorbeeld het aan- en uitkleden, uit bed komen, helpen bij eten en drinken en wassen van een patiënt. Ook wondverzorging, het toedienen van medicijnen en geven van gespecialiseerde zorg horen bij de taken van een verzorgende (IG) of verpleegkundige. Daarnaast zorg jij als evv’er ervoor dat de zorg van de patiënt op elkaar afgestemd is, dat je het aanspreekpunt bent voor de patiënt en zijn of haar familie, dat je het patiëntdossier op orde houdt en ben je verantwoordelijk voor het overleg tussen de zorgverleners. 

Werken als evv’er in de zorg

Als evv’er kun je op veel verschillende werkplekken ingezet worden. Omdat je in de eerste plaats ook verzorgende (IG) of verpleegkundige bent, zijn de werkplekken voor een evv’er hetzelfde als die voor een verzorgende (IG) of een verpleegkundige. 

Als verzorgende (IG) kun je op verschillende werkplekken terecht, zoals bijvoorbeeld een verzorgings- of verpleegtehuis, een GGZ-instelling of een gehandicapteninstelling. Wanneer een verzorgende (IG) wordt ingezet in een verzorgings- of verpleegtehuis zet je je bijvoorbeeld in voor ouderenzorg. Bij een GGZ-instelling houd je je bezig met geestelijke gezondheidzorg. In het geval dat je bij een gehandicapteninstelling aan het werk gaat, ligt jouw focus op de gehandicaptenzorg. Het is ook mogelijk om via de thuiszorg aan de slag te gaan, waarbij je dus bij mensen thuis langskomt en altijd onderweg bent naar je volgende patiënt. In dit geval gaat het vaak, maar niet altijd, om bejaarde patiënten. Tegenwoordig wordt een verzorgende (IG) eigenlijk niet meer ingezet in het ziekenhuis.

Als verpleegkundige kun je ook op veel verschillende plekken aan het werk. Zo kun je natuurlijk te werk gesteld worden in een ziekenhuis, maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Vaak ligt het er ook aan in welke tak van verpleegkunde je je specialiseert. Als je als geriatrische verpleegkundige aan de slag gaat, kun je onder andere terechtkomen in een verpleeg- of verzorgingstehuis. Als GGZ-verpleegkundige kun je aan het werk bij bijvoorbeeld gesloten woonvormen of een specialistische zorginstelling. Een verpleegkundige in de wijk ondersteunt bewoners bij het zelfredzaam zijn in hun eigen huis en zullen dus bij patiënten thuis langsgaan. Ook kun je aan de slag als ambulanceverpleegkundige, waarbij een ambulance jouw werkplek wordt. 
 

Component slug: text

Opleiding

Hoe word je een evv’er?

Je wordt evv’er door in de eerste instantie een opleiding tot verzorgende (IG) te volgen op tenminste mbo niveau 3 of een opleiding te volgen tot verpleegkundige op mbo niveau 4. Vaak heb je ook tenminste één jaar werkervaring nodig om de opleiding evv’er te volgen.
De opleiding tot verzorgende IG kun je volgen op mbo niveau 3. Tijdens de opleiding volg je enkele basisvakken: deze horen standaard bij de opleiding. Daarnaast leer je het werkveld kennen door vakken te volgen zoals anatomie, pathologie, verpleegtechnisch handelen en omgangskunde. Je gaat natuurlijk stagelopen zodat je jouw vaardigheden meteen in de praktijk kan laten zien. Na 2-3 jaar heb je de opleiding afgerond en ga je aan de slag als verzorgende (IG)! Er zijn verschillende manieren om je te laten opleiden tot verpleegkundige, zowel op mbo als op hbo niveau. Een opleiding tot verpleegkundige op het mbo vindt plaats op niveau 4. 

bricksPageLayout: 21876
Layout slug: full-width
Component slug: text
bricksPageLayout: 21877
Layout slug: 13-23
Component slug: none
Component slug: text

Competenties van een Evv'er

Als evv’er is het belangrijk dat je weet hoe je goede zorg moet verlenen en dat gaat verder dan alleen verpleegtechnisch handelen! Het goed kunnen omgaan met mensen is erg belangrijk, want jij werkt als evv’er natuurlijk met mensen. 

bricksPageLayout: 21878
Layout slug: full-width
Component slug: text
bricksPageLayout: 21879
Layout slug: 333333
Component slug: text

Communicatief vaardig

Het is dan ook belangrijk dat je communicatief sterk in je schoenen staat, waarbij weet hoe je het beste met de patiënt en zijn of haar familie kunt communiceren. In elke zorgomgeving is communicatie essentieel. Maar als eerst verantwoordelijke verzorgende is het essentieel. Als het belangrijkste contactpunt tussen de patiënt en het zorgteam, speel je een vitale rol in het verzekeren dat informatie vlot en accuraat wordt doorgegeven. Dit betekent dat je uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden moet hebben en een sterke band moet kunnen opbouwen met patiënten en hun familie. Evv'er kan dan ook een veeleisende baan zijn, maar een competente communicator is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat iedereen de best mogelijke zorg krijgt.

Component slug: text

Stressbestendig

Evv'er is vereist veel diverse vaardigheden. Naast het kunnen bieden van zorg en comfort aan patiënten, moet je ook kalm kunnen blijven in stresvolle situaties. Naast communicatieve vaardigheden is het vermogen om stressbestendig te zijn dan ook een belangrijke competentie voor een evv'er. Dit komt omdat je eerste verantwoordelijke bent en daarom eindverantwoordelijk voor het gehele zorgproces van je patiënt. Binnen de zorg kun je altijd te maken krijgen met onverwachte gebeurtenissen, zoals de plotselinge verslechtering van de toestand van een patiënt. Stressbestendigheid stelt je als evv'er in staat rustig te blijven en ervoor te zorgen dat je nog steeds de best mogelijke zorg aan je patiënt kunt verlenen. 

Component slug: text

Samenwerken

Goede communicatie en teamwerk zijn essentieel voor het leveren van kwaliteitszorg. Als iedereen op één lijn zit, kunnen patiënten erop vertrouwen dat ze de best mogelijke behandeling krijgen. Er zijn een paar belangrijke dingen die bijdragen tot effectief teamwerk in de zorg. Ten eerste is het belangrijk om duidelijke rollen en verantwoordelijkheden vast te stellen. Op die manier weet iedereen wat zijn taak is en hoe hij in het algemene zorgplan past. Ten tweede is open communicatie van cruciaal belang. Als er zorgen of vragen zijn, moeten die zo snel mogelijk aan de orde worden gesteld. Ten slotte is het belangrijk om flexibel te zijn en bereid om plannen aan te passen als dat nodig is. Dingen gaan zelden volgens plan in een zorgomgeving, dus in staat zijn om zich snel aan te passen is een belangrijke vaardigheid voor alle leden van het zorgteam. Door efficiënt samen te werken kan je als zorgverleneger ervoor zorgen dat je patiënten de best mogelijke zorg krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je als evv'er goed kan samenwerken zodat je met je team de best mogelijke zorgt kunt verlenen. 

bricksPageLayout: 21880
Layout slug: full-width
Component slug: text
bricksPageLayout: 21881
Layout slug: full-width
Component slug: text
bricksPageLayout: 21882
Layout slug: 23-13
Component slug: text

Wat verdient een evv'er?

Het salaris van een evv’er is erg afhankelijk van het aantal jaren dat je al aan het werk bent en dus hoeveel ervaring je hebt. Je valt onder een cao, afhankelijk van het werkveld waar je je als verzorgende IG’er of verpleegkundige in bevindt. Over het algemeen start een evv’er in schaal 40. In deze salarisschaal zitten verschillende treden, waarbij je salaris groeit naarmate je een trede omhoog gaat.

Component slug: none
bricksPageLayout: 21883
Layout slug: full-width
Component slug: text
bricksPageLayout: 21884
Layout slug: full-width
Component slug: text

Zzp'er in de zorg

Als zzp’er in de zorg beslis jij zelf waar je aan de slag gaat! Dit kan in de thuiszorg zijn, bij een verzorgingstehuis of je kiest voor werken in een GGZ-instelling. Je doet veel ervaring op bij verschillende plekken, waar je telkens opnieuw je draai weet te vinden in de samenwerking met je collega’s en de diversiteit van je patiënten. Verder houd je van de vrijheid om zelf jouw uren in te plannen en zelf te kiezen waar jij komt te werken. Als zzp’er is het wel zeer van belang om zelf je administratie op orde te hebben en te houden. Ben jij geïnteresseerd in een functie als zzp'er in de zorg? Kijk hier voor onze leukste zzp vacatures

bricksPageLayout: 21885
Layout slug: full-width
Component slug: divider
bricksPageLayout: 21886
Layout slug: full-width
Component slug: text
bricksPageLayout: 21887
Layout slug: 5050
Component slug: text

Evv vacatures

Of jij nou geïnteresseerd bent in evv’er zijn in een verplegingstehuis, de thuiszorg of een van de vele andere opties: bij Daan kun je terecht voor de leukste vacatures voor evv’ers! Wij hebben voor jou een brede selectie aan vacatures door heel Nederland bij veel verschillende zorginstellingen. Op dit moment zijn wij bijvoorbeeld op zoek naar evv’er in Utrecht, een verzorgende evv’er in Tilburg en evv’ers in regio Rotterdam. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier voor de leukste evv’er vacatures! Staat jouw droomfunctie er nog niet tussen maar ben je wel enthousiast geworden om voor Daan aan de slag te gaan? Stuur hier je open sollicitatie naar toe en wij nemen snel contact met je op. Bekijk dan al onze zorg vacatures

bricksPageLayout: 21888
Layout slug: full-width
Component slug: text
bricksPageLayout: 21889
Layout slug: full-width
Component slug: text
bricksPageLayout: 21890
Layout slug: 23-13
Component slug: open-sollicitatie

Geen geschikte EVV vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie
Component slug: none

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn