bloggers1.jpg | ‘Ik zet je even in een CC’!

Algemeen

‘Ik zet je even in een CC’!

30-10-2018

Herkenbaar voor iedereen. We hebben allemaal die superleuke (ahum) collega op kantoor, waarvan je weet dat het fout gaat als je met hem of haar in een heftige maildiscussie verzeild raakt,  en dat er dan een toffe mail waar je leidinggevende of directie in cc staat uitgaat. ‘En bedankt’, denk je dan, of zet de collega zichzelf voor schut? Onderzoek van de Metro wijst uit dat het kantoortype (B)cc als meeste irritante uit de bus is gekomen.

Naast de welbefaamde ‘cc’ zijn er natuurlijk nog veel meer kantoorfrustraties of -irritaties, waar wij ‘kantoormensen’ allemaal last van hebben. Denk aan: slechte koffie, wegvallend, traag internet, meer werk moeten verrichten met minder mensen, managers die tegenover in plaats van naast medewerkers staan. Zo kunnen we nog een hele waslijst afwerken, de hamvraag is natuurlijk: hoe lossen we dit op? Of zijn er gewoonweg geen oplossingen voor?!

De keerzijde is dat in dit commerciële tijdperk (gelukkig) jonge, frisse en, lekker cliché, dynamische organisaties ontstaan die denken vanuit het perspectief van de werknemer in plaats van de werkgever. Denken vanuit het kunnen van de werknemer in plaats van de te verwachten resultaten. Hierdoor worden veel kantoorfrustraties weggenomen en hangt er een informele, warme werksfeer op kantoor. Heerlijke versgemalen bonenkoffie, vrijheid in werkzaamheden, stellen van je eigen doelen, ruimte voor eigen inbreng en ondernemerschap, dit al in het kader van transparantie en goed werkgeverschap.

Charmelle Janssen, Daan Rotterdam

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | ‘Ik zet je even in een CC’!
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | ‘Ik zet je even in een CC’!
 • Algemeen

  Benut je vakantiedagen optimaal in 2024

  1707471804-Vakantiedagen2.webp | ‘Ik zet je even in een CC’!

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn